Tepside Magnolia Tatlısı Tarifi

Tepside Magnolia Tatlısı Tarifi

Tepside Magnolia Tatlısı, özellikle sunumu ile göz dolduran bir lezzet. Hem yapılışı kolay, hem çok hafif, hem de çok lezzetli bir tatlı. Sütlü tatlı sevenler kaçırmasın. Ayrıca yaz günleri için de oldukça uygun bir tatlı.

Tepside Magnolia Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

2,5 su bardağı çekilmiş burçak bisküvi veya petibör bisküvi
1 lt. süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 tane yumurta sarısı
1 kutu sıvı krema
Vanilya (1 paket)
1 su bardağı şeker
Çilek dilimleri

Tepside Magnolia Tatlısı Tarifi Yapılışı:

Öncelikle malzemelerde de belirttiğim gibi bisküvilerimizi iki buçuk bardağı dolduracak şekilde rondoda iyice çekip, hazır ediyoruz ve kenara alıyoruz.

Sonrasında da tatlımızı yapmaya başlıyoruz. Bunun için sütümüzü tencereye alıyoruz. İçine yumurta sarısı, nişasta, un ve şekeri ekleyip, çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz. Bu aşamada mutlaka çırpma teli kullanın. Hem daha pürüzsüz oluyor, hem de malzemeler çok güzel karışıyor.

Daha sonra tenceremizi ocağa alıyoruz ve yine çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Bu arada da pişirme sırasında kesinlikle karıştırmayı bırakmıyoruz. Eğer bırakırsak topaklanma oluyor ve bu hiç iyi bir tat ve doku vermiyor.

Ta ki koyulaşıp, göz göz olana kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. İstediğimiz kıvama geldikten sonra altını kapatıyoruz. Hemen ardından vanilyayı ilave edip, mikserle iyice çırpıyoruz. Bu aşamada da mutlaka mikser kullanın. Çünkü pişirirken az da olsa topak olduysa çözülecektir. Ardından ara sıra karıştırarak ılınmasını sağlıyoruz.

Bu arada da çileklerimizi yıkıyoruz ve dilimliyoruz. Böylelikle onlar da hazır olmuş oluyor.

Tatlımız ılındıktan sonra sıvı kremayı ekliyoruz ve tekrardan mikserle çırpıyoruz. Bu arada şunu belirteyim kremayı sıcakken eklersek kesilme yapar ve bunu hiç istemeyiz.

Şimdi de sıra tatlımıza şekil vermeye geldi. Bunun için çekilmiş bisküvilerin bir bardağını kullandığımız tepsinin tabanına yayıyoruz. Sonrasında çilek dilimlerini tepsinin kenarlarına yapıştırarak diziyoruz.

Ardından muhallebimizin yarısını döküp, yayıyoruz. Hemen onun üzerine de yarım bardak bisküviyi serpiyoruz. Yine çilek dilimlerini bisküvinin üzerine, istediğimiz sayıda diziyoruz.

Kalan muhallebimizi de onların üzerine döküp, yayıyoruz. En son kalan bir bardak bisküviyi de onun üzerine yayıyoruz.

Üzerini de yine çilek dilimleri ile süslüyoruz. Tatlımız bu şekilde hazır oluyor. Dilerseniz benim gibi çikolata ile de süsleme yapabilirsiniz.

Bu şekilde buzdolabına kaldırıyoruz ve bir kaç saat dinlendiriyoruz. Ardından dilimleyerek servise sunuyoruz. Afiyet olsun.

Bu arada yeni paylaştığımız ve oldukça lezzetli olan Çikolatalı Tırtıl Kurabiye tarifimizi de mutlaka tavsiye ediyorum. Oldukça lezzetli oluyor ve yapılışı da çok kolay.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ