3 Malzemeli Bulut Tatlısı Tarifi

3 Malzemeli Bulut Tatlısı, adından da anlayacağınız üzere az malzemeyle yapılıyor. Hem çok lezzetli, hem de çok hafif bir tatlı oluyor. Üstelik yapılışı da oldukça kolay. Mutlaka denemelisiniz.
3 Malzemeli Bulut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
- 200 ml. sıvı krema
- 1 paket kabartma tozu
- 1 dolu su bardağı un
Şerbeti İçin; - 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Yarım dilim limon
3 Malzemeli Bulut Tatlısı Tarifi Yapılışı:
Öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için tencereye su ve şekeri alıyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırıp, limon dilimini ekliyoruz. Ocağa alıp, yaklaşık 20-25 dakika kaynatıyoruz. Sürenin sonunda ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz.
Şimdi de sıra geldi hamuruna. Bunun için kremamızı karıştırma kabına alıyoruz. İçine kabartma tozunu ekleyip, karıştırıyoruz. Ardından azar azar un ekleyerek, bir spatula yardımı ile karıştırıyoruz. Bu arada hamurumuz ele yapışan bir hamur oluyor. O yüzden cıvık oldu diye un eklemeyin.
Hamur hazır olunca daha kolay şekil vermek için bir kaba sıvı yağ koyuyoruz ve elimizi buradan yağlıyoruz. Dilerseniz yağ yerine su da kullanabilirsiniz.
Ardından hamurumuzdan cevizden biraz daha küçük parçalar alıp, elimizde yuvarlıyoruz ve yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Bu arada aralıklı dizin. Çünkü baya kabarıyorlar. Aynı profiterol hamuru gibi düşünün.
Bu sırada fırınımızı da 180 derecede ısıtıyoruz. Şekil verme işimiz bitince ısınmış olan fırına atıyoruz. Kontrollü bir şekilde yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
Piştikten sonra fırından alıyoruz ve ılınmaları için bekliyoruz. Ilındıktan sonra soğumuş olan şerbeti üzerlerine gezdirerek döküyoruz. Yaklaşık 15 dakika sonra tatlılarımızı ters çevirip, üstlerinin de güzelce şerbetlenmelerini sağlıyoruz. Şerbetini iyice çektikten sonra da istediğimiz gibi süsleyerek servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
Bu arada siteden ayrılmadan bir önceki yazıda verdiğim Çikolata Soslu Kedidili Pastası tarifine de bakmanızı tavsiye ediyorum. Oldukça lezzetli ve yapılışı da kolay bir pasta oluyor.