Kekli Supangle

Kekli Supangle

Kekli Supangle

Evde artmış kekleri de kullanabileceğiniz çok lezzetli bir sütlü tatlı tarifimiz var sırada. Herkesin severek yediği bir tatlı. Supanglenizi bir de bu kekle deneyin.

MALZEMELERİ:
1 lt. süt
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 tepeleme çorba kaşığı kakao
1 tane yumurta sarısı
1 bardak şeker
80 gr. çikolata (bitter veya sütlü. Hangisini seviyorsanız)
1 çorba kaşığı mararin
ALTINA:
1 küçük dilim kakaolu kek

YAPILIŞI:
Sütümüzü tencereye alıyoruz. İçine şeker, un ve nişastayı ekleyip, çırpma teli ile karıştırıyoruz. Yumurta sarısı ve kakaoyu ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra tenceremizi ocağa alıyoruz.

Sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamını alıp, göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Kıvamını alınca altını kapatıyoruz. Çikolatamızı kırarak ekliyoruz. Margarini katıyoruz ve mikserle karıştırıyoruz.

Kaselerin altına küçük dilimler halinde kakaolu kek koyup, tatlımızı üzerilerine paylaştırıyoruz. Oda sıcaklığına inince buzdolabına kaldırıp, iyice soğutuyoruz.

Ardından üzerilerini istediğimiz gibi süsleyip, servise sunuyoruz.

Kekli Supanglemiz hazır. Afiyet olsun…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ