Fırında Kadayıf Sarması
Fırında Kadayıf Sarması
Kadayıf sarması kızartılarak yapılan bir tatlı olsa da bu gün sizlere fırında yapılanının tarifini vereceğim. Yapılışı çok daha kolay ve çok daha hafif oluyor.
MALZEMELERİ:
Yarım kg. tel kadayıf
Çekilmiş ceviz içi
250 gr. margarin
ŞERBETİ:
4 bardak su
4 bardak şeker
Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
şerbeti için tencereye suyu alıyoruz. İçine şekeri ekliyoruz ve ocağı açıyoruz. Kaynamaya başladıktan on beş dakika sonra limon suyunu katıyoruz ve beş dakika daha kısık ateşte kaynatıp, altını kapatıyoruz.
Tel kadayıfları düz bir tezgaha uzun olarak açıyoruz. Üzerilerine çekilmiş ceviz serpiyoruz ve kenarlarından toplatarak sarma sarar gibi sarıyoruz.
Fırın tepsisine diziyoruz. Margarini eritiyoruz ve kadayıfların üzerine gezdirerek, döküyoruz.
Fırını 180 derecede ısıtıyoruz ve içine atıyoruz. Kontrollü olarak üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz. Kadayıflar pişince fırından alıyoruz. Soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirerek döküyoruz.
Şerbetini çekip, iyice soğuduktan sonra servise sunuyoruz.
Afiyet olsun…