Kolay Tiramisu Tarifi
Kolay Tiramisu Tarifi
Tiramisu, bildiğiniz gibi kedi dili bisküvi ile yapılır. Bu gün sizlere yapılışı çok daha kolay ve çok da lezzetli bir tiramisu tarifi veriyorum. Hazır pandispanya kekinden yapılıyor ve çok da hafif bir pasta oluyor. Özellikle kahvenin yanına çok yakışıyor.
MALZEMELERİ:
1 tane hazır kakolu pandispanya keki
MUHALLEBİSİ:
1 adet yumurta
2,5 bardak süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
200 gr. labne peyniri
KEKİ ISLATMAK İÇİN:
Yarım bardak sıcak su
1 paket üçü bir arada kahve
ÜZERİNE:
Kakao
YAPILIŞI:
Muhallebimizi hazırlamak için, tencereye sütümüzü koyuyoruz. İçine un, şeker ve yumurtayı koyup, çırpma teli ile karıştırıyoruz.
Tenceremizi ocağa alıyoruz ve sürekli karıştırarak, pişiriyoruz.
Kıvamını alıp, kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Yaklaşık on beş dakika bekledikten sonra labne ve vanilyayı katıp, mikserle pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Bir kasede sıcak suda kahvemizi karıştırarak, çözüyoruz ve ılınmasını bekliyoruz.
Kekimizin alt tabanını servis tabağına koyuyoruz ve kahvenin yarısı ile her yerini güzelce ıslatıyoruz. Üzerine kremamızın yarısını ilave ediyoruz ve yaydırıyoruz.
Kekimizin üst kapağını da kalan kahve ile ıslatıp, pastanın üzerine kapatıyoruz. Kalan muhallebiyi de üzerine ve yanlarına bir güzel yaydırıyoruz.
Üzerine bol kakaoyu eleyerek, serpeliyoruz.
Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra dilimleyerek, servise sunuyoruz.
Afiyet olsun…