Nefis Limonlu Cheesecake

Nefis Limonlu Cheesecake

Nefis Limonlu Cheesecake

Bizde eskiden cheesecake çok tüketilen bir tatlı değildi… Yapılışı zordur diye kimse tercih etmiyordu. Ya da hazır olarak alınıp, tüketiliyordu. Artık evlerimizde de sık sık yapmaya başladık. Çünkü yapılışı sanıldığı kadar zor bir tat değil. Bu günkü cheesecakeimiz çok tercih edilenlerden biri… Yerken içinizi açan Limonlu Cheesecake tarifimiz… Rengi de içine eklenen zerdeçal ile çok daha güzel oluyor. Zerdeçal kesinlikle tadında bir değişiklik yapmıyor.

MALZEMELERİ:
1,5 paket petibör veya burçak bisküvi
100 gr. tereyağı
500 gr. süzme yoğurt
3 tane yumurta
1 paket (200 gr.) labne peyniri
1 bardak şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 tane limon kabuğu rendesi
LİMONLU KAT İÇİN:
1 tane limon suyu
1 tane limon kabuğu rendesi
1,5 bardak su
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta

YAPILIŞI:
Kelepçeli kek kalıbımızı margarin ile, kenarları da dahil olmak üzere yağlıyoruz. Ardından yine kenarları da dahil olmak üzere yağlı kağıt ile kaplıyoruz.

Tereyağını eritiyoruz. Bisküvileri rondoya alıyoruz. Erittiğimiz yağı da ekleyip, un gibi olana kadar çekiyoruz. Ardından kalıba boşaltıyoruz ve bastırarak tabanı oluşturuyoruz.

Üst kat için, karıştırma kabına süzme yoğurdu alıyoruz. İçine şekeri ilave edip, mikserle çırpıyoruz. Labne peynirini de katıyoruz ve çırpıyoruz.

Nişasta, un ve limon kabuğu rendesini katıp, çırpıyoruz. Yumurtalarımızı teker teker kırıp, her bir yumurtadan sonra çırparak iyice karışmalarını sağlıyoruz.

Hazırladığımız tabanın üzerine döküp, yayıyoruz. Fırını 160 derecede ısıtıyoruz ve içine atıyoruz. Sürekli kontrol ederek yaklaşık 65 dk. pişiriyoruz. Fırınına göre biraz zaman farkı olabilir. O yüzden kontrollü pişirelim.

Bu arada limonlu katı için, suyu, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, şekeri, nişastayı ve zerdeçalı bir tencereye alıyoruz. İyice çırpıyoruz. Ardından ocağı açıyoruz karıştırmayı bırakmadan pişiriyoruz. Kıvamını alınca altını kapatıyoruz.

Pişen ve fırından alıp, soğumuş olarak bekleyen kekimizin üzerine sıcakken döküyoruz. Oda sıcaklığına inince buzdolabına kaldırıyoruz. En az 5-6 saat dinlendirip, alıyoruz ve dilimleyerek servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ